Home Nieuws Biografie Muziek Agenda Foto's Video's Gastenboek Media Fans Links Contact

Biografie

Biografie Tessa Sunniva

Tessa Sunniva, een veelzijdige zangeres van 24 jaar heeft ondanks haar jonge leeftijd, veel ervaring in de muziek business. Zowel als musicalactrice als popzangeres is Tessa intussen bekend bij een breed publiek in Nederland.

Opleiding
Tessa volgde, tegelijkertijd met de Havo, de vooropleiding van de dansopleiding op de Dansacademie van Lucia Marthas in Amsterdam, en is sinds het behalen van haar Havo diploma fulltime aan het werk als zangeres.
Zij kreeg al op jonge leeftijd pianolessen van Marco Bedevaart en zanglessen van Maria Rondèl, Jimmy Hutchinson en Margot Giselle en acteerlessen bij Kitty Courbois.

Theater
In 2012-2013 speelde Tessa de hoofdrol 'Ariël' in de succesvolle Disney musical “The Little Mermaid”, geproduceerd door Stage Entertainment NL en Disney Theatrical Productions.
Deze musical en ook Tessa in haar rol als Ariël, kreeg na de première fantastische recensies. Disney's The Little Mermaid was vanaf mei 2012 in alle grote theaters in het land te zien en vanaf september 2012 t/m juli 2013 vast in het Beatrix Theater in Utrecht.

In mei en september 2014 mocht Tessa namens Disney Theatrical Productions als eerste Europeaan 2 keer als “Main Stage Guest Star Appearance” haar eigen solo show geven op hun schip The Disney Magic.

Verder maakte Tessa in 2014 ook deel uit van cast van “Musicals Gone Mad 2014”, geproduceerd door M Producties.

In de zomer van 2015 heeft Tessa mee megedaan aan de DisneyChannelZomertour 2015, en was als soliste door heel België te zien.

Als kind speelde Tessa hoofdrollen in diverse semiprofessionele musicalproducties, zoals De Tovenaar Van OZ, De Geheime Tuin en in de professionele musicalproductie, The Sound Of Music, van Joop van den Ende Theaterproducties.

Televisie
Tessa deed in 2007 mee aan het SBS-televisieprogramma So You Wannabe A Popstar, waarbij zij na diverse live shows de 2e plaats behaalde.
Ook is zij te gast/te zien geweest in televisieprogramma’s zoals Koffietijd, Life4You, AvroTros Musical Sing-a-Long TMF, KidsTop20, Jensen, Karaoke Kids, Telekids, BNN Live en Toffe Gasten TROS, en verzorgde presentatiewerk voor een regionale TV zender.

Overig
In 2007 heeft Tessa het voorprogramma verzorgd bij de afscheidstournee van BZN, en mocht later dat jaar ook het voorprogramma van Belle Perez verzorgen.

Sinds haar deelname in So You Wanna Be A Popstar treed Tessa als soliste op in binnen- en buitenland, was samen met Maaike de hoofd act tijdens het Popstars concert in de HMH, was gast artiest bij het Stout&Nieuw concert van Gerard Joling in Ahoy, en gaf in 2009 zelf een popconcert in Hongarije.

In der loop der jaren bracht Tessa meerdere singles uit die in de single Top 100 verschenen ‘I Put My Trust In You’ (2007), de kerstsongs ‘Christmas Eve’ en ‘Everybody’s Happy’ (2008), ‘L.O.V.E.’ (2009), ‘Lipstick’ en ‘Losing My Mind’ (2010).
De laatste single is tevens uitgekozen als theme-song van de Playstation game ‘Snake Warriors Training’ die in vele landen is uitgebracht.

Ook blijft Tessa bezig in de studio om nieuwe songs te schrijven om later haar eigen album uit te kunnen brengen.


Prijzen
Tessa haalde in 2002 de tweede plaats tijdens de finale van het VARA Kindersongfestival.

In 2014 won ze de Musicalworld Award in de categorie 'Beste Doorbraak 2013' voor haar rol als Ariël in de musical The Little Mermaid.